Start på et billede og bestillingsopgaver

Når jeg starter på et billede lægger jeg altid minimum 5 tykke eller tynde lag maling inden billedet begynder at tage bare en smule form. Lige nu har jeg en bestillingsopgave på et billede på 150×200 cm. Det er så stort, at jeg ikke kan transportere det over i mit værksted, men jeg arbejder med det herhjemme.

Herunder kan du se hvordan et billede kan se ud efter det allerførste lag. Ingen i hele verden kan gætte, hvordan det kommer til at se ud i de næste mange lag. Jeg er startet med spartel og kæmpepensler

Min kunde har en ide om hvilke farver billedet skal ende ud i- og det skal vi nok komme til. I første omgang gælder det om at få noget struktur og bevægelse ind i billedet- jo flere lag- jo mere liv kommer der i billedet til sidst.

Jeg laver ikke så ofte bestillingsopgaver, men i den sidste tid har jeg lavet nogle stykker- da det kan være en sjov udfordring for mig selv. Oftest laver jeg min. 2 billeder i de ønskede farver og måske andre udtryk- så der er noget for kunden at vælge imellem til sidst. Og jeg sender ligeledes procesbilleder undervejs- så vi er sikre på at vi begge er enige om at vi går i den rigtige retning. I denne fase er der dog ingenting at vise frem, billedet har endnu ikke taget form – kun den første struktur. Proces billeder kommer senere i forløbet.